Pambuka Dhasar Menara Pendingin

Menara pendingin minangka penukar panas, ing njeron panas kasebut ditarik saka banyu kanthi kontak ing antarane banyu lan udhara. Menara adhem nggunakake penguapan banyu kanggo nolak panas saka proses kayata adhem banyu sirkulasi sing digunakake ing kilang minyak, tanduran kimia, pembangkit listrik, pabrik baja lan pabrik pangolahan panganan.

Menara pendingin banyu industri ngasilake panas limbah menyang atmosfer, sanajan adhem saka aliran banyu ing suhu sing luwih murah. Menara sing nggunakake proses iki diarani menara pendinginan sing nguap. Disipasi panas bisa ditindakake kanthi nggunakake hawa utawa penguapan banyu. Sirkulasi udara alami utawa sirkulasi udara paksa digunakake kanggo njaga efisiensi operasi menara sing dibutuhake lan peralatan sing digunakake ing proses kasebut.

Proses kasebut diarani "evaporative" amarga ngidini bagean cilik banyu digawe adhem kanggo nguap menyang aliran udara sing obah, nyedhiyakake pendinginan sing signifikan kanggo sisa aliran banyu kasebut. Panas saka aliran banyu sing ditransfer menyang aliran udara ngundakake suhu udhara lan asor relatif nganti 100%, lan hawa iki dibuwang menyang swasana.

Piranti penolakan panas sing nguap - kayata sistem pendinginan industri - umume digunakake kanggo nyedhiyakake suhu banyu sing luwih murah tinimbang sing bisa ditindakake kanthi piranti penolakan panas "adhem" utawa "garing", kaya radiator ing mobil, saengga bisa ngasilake efektif lan biaya operasi sistem sing efisien energi sing butuh pendinginan.

Menara pendingin banyu industri ukurane beda-beda saka unit atap cilik nganti struktur hiperbolaid (hiperbolik) sing gedhe banget sing bisa nganti 200 meter lan diametere 100 meter, utawa struktur persegi dowo sing dawane luwih saka 15 meter lan dawane 40 meter. Menara cilik (paket utawa modular) umume dibangun pabrik, dene sing luwih gedhe biasane dibangun ing situs kanthi macem-macem bahan.


Wektu kiriman: Nov-01-2020