Sistem Perawatan Banyu kanggo Menara Pendingin

Kanggo perusahaan industri sing nggunakake menara pendingin kanggo fasilitas, sawetara jinis sistem perawatan banyu menara pendinginan biasane dibutuhake kanggo njamin proses sing efisien lan umur layanan peralatan sing luwih dawa. Yen banyu menara sing adhem ora ditangani, tuwuh organik, fouling, skala, lan korosi bisa nyuda produktivitas tanduran, nyebabake downtime tanduran, lan mbutuhake alat ganti sing larang ing dalan.

Sistem perawatan banyu menara pendingin minangka susunan teknologi sing ngilangi kotoran sing ngrusak saka banyu pakan menara pendingin, banyu sirkulasi, lan / utawa jeblugan. Konfigurasi spesifik sistem sampeyan bakal gumantung karo sawetara perkara, kalebu:

jinis menara pendinginan (mbukak sirkulasi, bola-bali, utawa loop tertutup)
kualitas banyu pakan
syarat kualitas sing disaranake kanggo pabrik kanggo menara pendinginan lan peralatan
kimia / dandanan banyu sirkulasi
syarat peraturan kanggo mbuwang
apa ora bakal diobati kanggo digunakake maneh ing menara sing adhem
jinis penukar panas
siklus konsentrasi

Kaya kasebut ing ndhuwur, komponen sing tepat saka sistem pangobatan banyu menara pendinginan gumantung karo kualitas banyu pakan lan kimia banyu sirkulasi gegayutan karo kualitas banyu sing dibutuhake kanggo menara pendinginan tartamtu lan peralatan sing gegandhengan (miturut rekomendasi pabrikan), nanging umume, sistem perawatan banyu menara pendinginan biasane kalebu sawetara jinis:

klarifikasi
filtrasi lan / utawa filtrasi ultra
pertukaran ion / lelembut
pakan kimia
ngawasi otomatis

Gumantung saka rereget sing ana ing banyu, kombinasi pangobatan kasebut bisa uga cocog karo fasilitas kasebut lan nggawe sistem perawatan, mula penting kanggo konsultasi karo spesialis perawatan banyu kanggo mesthekake sistem sing tepat kanggo menara tartamtu dianggep. Gumantung saka kabutuhan menara lan proses pendinginan, komponen standar kasebut biasane cukup. Nanging, yen menara mbutuhake sistem sing nyedhiyakake kustomisasi luwih akeh, bisa uga ana sawetara fitur utawa teknologi sing kudu ditambahake.

Sistem perawatan banyu menara pendingin bisa uga digawe saka teknologi sing dibutuhake kanggo ngatur level:

alkalinitas: bakal ndhikte potensial skala kalsium karbonat
klorida: bisa dadi korosif kanggo logam; tingkat sing beda bakal ditrima adhedhasar bahan menara pendinginan lan peralatan
atose: nyumbang kanggo skala ing menara sing adhem lan para penukar panas
wesi: yen dikombinasikake karo fosfat, zat besi bisa ngrusak peralatan
bahan organik: nyengkuyung tuwuhing mikroorganisme, sing bisa nyebabake fouling, korosi, lan masalah sistem liyane
silika: misuwur amarga nyebabake celengan skala keras 硬 水垢
sulfat: kaya klorida, bisa dadi korosif banget kanggo logam
padatan larut total (TDS): nyumbang kanggo skala, pembuahan, lan / utawa korosi
total padatan sing ditanggepi (TSS): rereged sing ora larut sing bisa nyebabake skala, film bio, lan / utawa karat

Pangolahan perawatan tartamtu beda-beda gumantung karo syarat menara pendinginan lan kualitas / kimia pakan lan banyu sirkulasi, nanging sistem perawatan banyu menara pendinginan biasane biasane kalebu langkah-langkah ing ngisor iki:

Asupan banyu dandanan menara adhem 

Banyu riasan, utawa banyu sing ngganti getih lan nguap lan banyu sing bocor saka menara sing adhem, luwih dhisik dijupuk saka sumbere, yaiku banyu mentah, banyu kutha, efluen sing dirawat ing kutha, daur ulang banyu limbah ing tanduran, banyu sumur, utawa sumber banyu lumahing liyane.

Gumantung saka kualitas banyu iki, sampeyan bisa uga ora mbutuhake perawatan ing kene. Yen sistem perawatan banyu dibutuhake ing bagean proses banyu menara pendinginan iki, biasane teknologi sing ngilangi kekerasan lan silika utawa stabil lan nyetel PH.

Ing proses kasebut, perawatan sing tepat ngoptimalake siklus penguapan menara lan nyilikake tingkat getihen banyu kanggo ngeculake luwih saka apa sing bisa ditindakake karo bahan kimia wae.

Filtrasi lan ultra-filtrasi

Langkah sabanjure umume mbukak banyu menara sing adhem liwat sawetara jinis filtrasi kanggo mbusak partikel sing digantung kayata endhepan, kekeruhan, lan jinis-jinis organik tartamtu. Asring migunani nalika nindakake proses kasebut ing wiwitan, amarga ngilangi padatan sing digantung ing hulu bisa mbantu nglindhungi membran lan resin pertukaran ion supaya ora salah nalika proses pretreatment. Gumantung saka jinis filtrasi sing digunakake, partikel sing digantung bisa dicopot ing sangisore mikron.

Ijol-ijolan ion / lelembut banyu

Yen abot ing sumber / banyu dandanan, bisa uga ana perawatan kanggo ngilangi atose. Ora nganggo jeruk nipis, resin empuk bisa digunakake; proses pertukaran kation asam sing kuwat, ing endi resin diisi karo ion natrium, lan nalika kekerasan ditindakake, nduweni afinitas sing luwih dhuwur kanggo kalsium, magnesium, lan zat besi, mula bakal njupuk molekul kasebut lan ngeculake molekul natrium menyang banyu. Bahan cemar kasebut, yen ana, bakal nyebabake endapan skala lan teyeng.

Kajaba kimia

Ing proses kasebut, biasane ana bahan kimia, kayata:

penghambat karat (contone, bikarbonat) kanggo netralake keasaman lan nglindhungi komponen logam
algaecides lan biocide (contone, bromin) kanggo nyuda tuwuhing mikroba lan biofilm
penghambat skala (contone, asam fosforat) kanggo nyegah rereged nggawe endapan skala

Perawatan sak tenane sadurunge tahap iki bisa nyuda jumlah bahan kimia sing dibutuhake kanggo ngobati banyu ing proses kasebut, sing paling apik yen dianggep akeh perawatan kimia sing larang.

Filtrasi stream sisih

Yen banyu menara sing adhem bakal disebar maneh ing saindenging sistem, unit filtrasi stream bakal migunani kanggo mbusak kontaminan bermasalah sing mlebu kontaminasi drake, bocor, lan liya-liyane. Aturan praktis sing apik yaiku, yen sistem perawatan banyu menara pendingin mbutuhake filtrasi stream-stream, udakara 10% banyu sirkulasi bakal disaring. Biasane kalebu unit filtrasi multimedia sing apik.

Jotosan-pangobatan mudhun

Pérangan pungkasan perawatan sing dibutuhake kanggo banyu adhem menara yaiku blow-down utawa getihen saka menara.

Gumantung saka pira banyu sing dibutuhake pabrik pendinginan kanggo kapasitas pendinginan sing tepat, tanduran bakal milih daur ulang lan mbalekake banyu liwat sawetara jinis perawatan post ing bentuk osmosis utawa pertukaran ion, utamane ing papan sing kurang banyu. Iki ngidini limbah cair lan padhet bisa dikonsentrasi lan dicopot nalika banyu sing dirawat bisa dibalekake menyang menara lan digunakake maneh.

Yen banyu saka jeblugan kudu dibuwang, apa wae debit sing digawe sistem kudu nyukupi kabeh syarat peraturan. Ing wilayah tartamtu yen kurang banyu, bisa uga ana biaya sambungan saluran pembuangan sing akeh, lan sistem demineralisasi bisa dadi solusi sing larang regane ing kene, amarga bisa nyuda biaya supaya bisa nyambung menyang jalur banyu lan saluran pembuangan. Uga, ngeculake menara pendinginan getihe kudu memenuhi peraturan pembuangan kotamadya lokal yen limbah kasebut bali menyang lingkungan utawa karya perawatan sing diduweni publik.

Menara pendinginan industri minangka konsumen banyu sing akeh. Kanthi kekurangan banyu ing bagean-bagean tartamtu ing donya, pangobatan banyu efektif sing ngidini panggunaan maneh banyu minangka faktor pendorong nalika lan ing endi nggunakake menara adhem. Kajaba iku, persyaratan ngeculake banyu federal, negara bagian lan kotamadya sing ketat bakal menehi motivasi cara sing luwih inovatif kanggo perawatan banyu menara sing adhem.

Sistem pendinginan loop tertutup sing nyuda aliran masuk banyu luwih saka 90,0% dibandhingake karo sistem pendinginan sing ana ing industri kimia lan pembangkit listrik tenaga panas. Mula nyebabake tambah akeh permintaan sistem sirkuit tertutup kanggo proses pendinginan global.


Wektu kiriman: Nov-05-2020